Vi har fornyligt leveret 1 stk Blacklight infrarød terrassevarmer til Flemming i Holbæk.

Vi har modtaget følgende fra Flemming, vi synes at det var så godt beskrevet og har fået lov til at bruge det her på siden, som reference og inspiration.

 

Hej Ronni.!!!

Nu har jeg taget nogle foto´s.  Så må du se, hvor mange du vil bruge af dem.

Vi havde et ønske om at terrassevarmeren med den type ophæng jeg har lavet kan flyttes 70 cm til hver side – fra midten af skydeskinnen – altså ialt 140 cm.

Det er også en rar mulighed at ha´ – hvis hvis vi har mange gæster.

Til din orientering kan jeg nævne at ophænget til terrassevarmeren over havebordet er som følger:

1 stk                   Aluminiums-stang på 50×50 mm – med 4 mm tykt gods.  Kan købes hos “Sanistål” – Den er ret dyr – ca. 1000 kr.  – Aluminiumsstængerne  ligger normalt i 6 meter i længden

Jeg fik skaffet en på fire meter i længden, men fik kun brug for ca. 3 meter – Pris 650 kr. hos “Holbæk Ny Maskinværksted” – så sparede jeg fragten på ca. 425 kr. som “Sanistål” skulle have.

NB: godset i aluminiums-stangen skal op på 4 mm som minimum – for at bære vægten – så den ikke bøjer.  –  Stangen kan også få´s med 5 mm gods.

 

1 stk                   2-meter lang skinne til skydedør – rustfri – beregnet til udvendig ophæng.  –  Pris ca. 700 kr.

1 stk                   Trykimprægneret terrassebrædt på 3,60 meter – som jeg skar ned i længde til 118,4 cm – og samlede med dyvler. (Den plade Blacklight-varmeren hænger på.)  Pris ca. 30 kr.

4 stk                   Hjul, som styrer pladen så den ikke vipper i skinnen – 2×2 stk. som løber på hver side af skydedørs-skinnen. Købt hos Bauhaus – Pris 29,95 pr stk = 120 kr.

Desuden lidt maling – hvis man synes det. + diverse skruer.

 

Så er der en del “snedkerarbejde” med at få lavet de forskellige klodser til ophænget.

De to stykker træ der holder aluminiums-stangen i hver ende – er med overfræser – fræset 7 mm ned i dybden, samt at der er lavet en klods på 7 cm, der passer lige ind i stangens hul på 42×42 mm

så stangen både hænger i klodsen på 7 cm, og samtidig støttes af de 7 mm indfræsning.

 

Hullerne til skydeskinnen er boret med et 4,2 mm bor i aluminiumsstangen – og derefter lavet gevind til 5 mm maskinskruer.  40 mm lange.  Købt hos “Bauhaus” til ca. 30 kr.

Gevindskæresæt/æske – er købt hos”Harald Nyborg” til ca. 200 kr.  (Se evt. klip på “You Tube” hvordan man skærer gevind – hvis du ikke er du´s med det.)

 

Desuden skal jeg have lavet en gruppe for sig i elmåleren – til 16 ampere sikring.  Pris ukendt.

1 stk udvendig stikkontakt – med underlag – på rem – Købt hos “Greenline” – pris ca. 200 kr. – skal monteres af elektriker.

Jeg har købt 50 meter 5 leder kabel i “Harald Nyborg” – da de er langt billigere med kabel end “Greenline”,

som skal trækkes fra måleren i den ene ende af huset – til udvendigt stik på remmen – Pris 478 kr. + elektriker.

 

Så alt i alt er det ikke en helt billig terassevarmer, men det gør ikke noget bare den virker som den skal, og det ser det ud til.

 

NB: Jeg har lige i dag anbefalet terassevarmeren til en af mine musiker-kolleger – så må vi se om han har mod på – og midler – til at investere i den.

 

Ka´ du nu ha´ det rigtig godt.!!!

De bedste hilsner fra Flemming

 

 

Fotos fra Flemming