Om infrarød varme

Med infrarød opvarmning er det muligt at opvarme hele rummet eller en del. Dette er umuligt med konvektionsvarme. Denne punktopvarmning kan give enorme energibesparelser.

infrarød-varme-graf-panel

Det infrarød spectrum

Infrarød varmestråling er elektromagnetiske bølger, der opvarmer elementer helt uafhængigt af luften, der er i lokalet. For eksempel: vægge, gulve, lofter, møbler og mennesker.
De infrarøde stråler kan bedst sammenlignes med de stråler, vi får fra solen. De infrarøde stråler fra solen opfanges af jorden, bygninger, osv., som afgiver varme til luften. Infrarød stråling er til gavn for os mennesker og andre levende væsener.

Syncronet-infrarød-strøm
De infrarøde varmestråler fra ER-infraød varme opleves som varmen fra en kakkelovn. De infrarøde varmestråler fordeles i rummet i alle retninger. De er kraftsigt foran varmepladen, men fordeler sig også i 120 °. Varmestrålerne rækker langt, og de opvarmer de elementer, de rammer.

Hvad er fordelen ved infrarød varmepanel?

I modsætning til konventionelle varmeanlæg varmer ER-infrarød panels stråler ikke luften, men dens omgivelse, såsom vægge og møbler. Disse lagrer varmen meget længere end luften og frigiver den igen i boligen. Således forbliver vægge tørre, og mug og skimmelsvamp har ingen chance for at sprede sig. En anden fordel er, at luften ikke cirkulerer, og derfor bliver intet støv hvirvlet op.

Den tyske professor Dr-ing. Peter Korsack har lavet en undersøgelse
hvor han sammenligner infrarød varme og en varme installation med gasfyr.
Kilde: http://www-user.rhrk.uni-kl.de/~kosack/forschung/index.php?INFRAROT-STRAHLUNGSHEIZUNG

Kontakt os og få et besøg hvor du kan mærke varmen….