Bekæmp skimmelsvamp

Infrarød varme bekæmper effektivt skimmelsvamp:

Hvad er skimmelsvamp?
Skimmelsvamp er bittesmå svampe, der vokser på jord og plantedele i naturen. I vores huse kan skimmelsvampe vokse mange steder, når blot der er fugtigt, og der er noget at leve af. Skimmelsvampe lever af dødt materiale, der oprindeligt stammer fra dyr og planter (organisk materiale).

Hvordan ser skimmelsvamp ud?
Skimmelsvamp ses som en lodden belægning i forskellige farver fra hvid og lys grå over det gullige, rødlige eller grønlige til helt sorte nuancer. Skimmelsvamp lugter ofte muggent.
Hvad kan skimmelsvamp betyde for din sundhed?

Skimmelsvamp i boligen kan gøre mennesker syge. Symptomerne kan være:
Irriterede øjne, næse og luftveje
Hoste og trykken for brystet, specielt hos børn
Hæshed
Gentagen bihulebetændelse
Åndedrætsbesvær
Hovedpine
Træthed
Koncentrationsbesvær

Ved konvektionsvarmesystemer er luften varm og tør. Væggene er dog kølige og delvist fugtige, hvilket er ideelle vækstbetingelser for skimmelsvamp.

Undgå skimmesvamp!
Er et rum opvarmet med LE-infrarød varme fordeles varmen helt anderledes. Der opvarmes ingen luft, men i stedet opvarmes vægge og materialerne i rummet direkte. Den oplagrede varme sørger for en jævn rumtemperatur og dermed for varme og tørre vægge. Luftfugtigheden bliver i luften, og skimmelsvamp har ingen mulighed for at skjule sig i væggene. Kort udluftning afkøler ikke rummet, væggene forbliver varme i lang tid, og de afgiver øjeblikkeligt varme til rummet igen.
Infrarød varme betyder: Mindre skimmelsvamp, mindre støv, mindre åndedrætsbesvær, lavere omkostninger og bedre indeklima.

Tørring med infrarøde stråler holder skimmelsvampen væk
Når der opstår skader ved kraftige regnskyl, er årsagen typisk en dårlig fugtspærre, en utæt tagrende eller lignende. I så fald er skaden begrænset til dele af bygningen. Ved den slags vand- og fugtskader er det vigtigt for forebyggelsen af skimmelangreb, at materialerne tørres hurtigt og korrekt. Her kan en effektiv løsning være infrarøde tørrepaneler, der placeres ud for de fugtskadede områder.