Burgvogel Knive

Quality – Made in Solingen / Germany

1955 håndsliberi

”Made in Germany” når det er bedst, lækkert design, kvalitets-stål
Burgvogel i Solingen har produceret knive siden 1949 og certificeret efter DIN 9002
En afbalanceret kniv med et unikt ergonomisk skaft, gør længere tids brug til en leg.

• Kniv produceret af Chrom-Molybdænstål, gennemsnitlig hårdhed på 56 (carbon knive: HRC X 50 CrMoV 15)
• Smedet i et stykke, speciel olie og stål hærdet
• Skaft lavet af oliventræ, ergonomisk formet så knivene ligger godt i hånden.
• Glidende overgang fra knivblad til skaft og særdeles godt afbalanceret.

En kniv der skal opleves.

De 3 serier

Olivaline – Oliventræ skaft ergonomisk udformet og ligger særdeles godt i hånden. griff_oliva

Natrualine – Rødtræ skaft rgonomisk udformet og ligger særdeles godt i hånden. griff_naturaline

Masterline – Sort POM skaft med rustfri udfyldning i enden en kniv der ligger godt i hånden. griff_master

Vedligeholdelse:

Rengøring
Opvaskemaskiner tager livet af enhver køkkenkniv. Jern er den vigtigste bestanddel i stålet, og jern nedbrydes, når det bliver udsat for vand, varme, salt og kemiske stoffer. Vask derfor altid køkkenknive i hånden.

Slibning
Det er en god idé at få slebet sine køkkenknive en til to gange årligt, så bliver knivene som nye.
Brødknive kan også slibes hos en professionel knivsliber. Tænderne slibes helt ned, og de nye tænder slibes i skæret en for en. Det koster som regel omkring 50 kroner, så det kan godt betale sig. Rigtig gamle knive er tit lavet af andre typer stål, end der bliver brugt i dag, og er smedet på andre måder. Derfor kan gamle knive ofte slibes op til at blive meget skarpe.

Opbevaring
Køkkenknive har bedst af at blive opbevaret på en magnetskinne eller i en knivblok. Sørg for ikke at skrabe skæret mod magnetskinnen, når du tager kniven af, for så bliver kniven sløv. Køkkenknive bør ikke opbevares i skuffer, medmindre skæret er beskyttet med en plastichylster.